m.marino
m.marino
@m-marino
Eminent Member
Joined: Dec 2, 2019
Last seen: Oct 7, 2023
Topics: 5 / Replies: 27
Reply
RE: Just some impressions of the current testing version.

Mario,Would you be willing to share what settings you used on those scans? Also what hardware (8MP or 12MP camera, with or without an additional lense...

3 years ago
Reply
RE: issues with scanning

@Mario, Second attempt with lowest resolution and highest contrast settings on. This time it hung at 5 minutes to finish with the same blank scannin...

4 years ago
Reply
RE: issues with scanning

@Mario Here is the last part of the log before it went into lock up:2020-12-14 10:42:18,909 [502:2593317984] DEBUG - fabscan.scanner.laserscanner.FS...

4 years ago
Topic
Replies: 3
Views: 932
Reply
RE: v 0.9.4.-Out Of Memory Exception beim scannen

@markkThanks for that information as I am planning on upgrading to the RaspPi 4 B with 4GB and hopefully that will help with scanning. As I can scan w...

4 years ago
Reply
RE: Raspberry Pi 4 Model B

Given the current needed by the Pi 4 and the limiting factor on the step down best practice would be to remove the step down and go with an external p...

4 years ago
Reply
RE: moving camera over Z-axis

No metal bearings and my background on the industrial side is CNC and Industrial construction (former Industrial Pipefitter in Detroit area). I have d...

4 years ago
Reply
RE: moving camera over Z-axis

I have been working on a design that uses four lasers, trapizodal screw and Nema 23's to drive the motion. The Turn table has been up graded to be sup...

4 years ago
Reply
RE: New Pi Camera

@mario Understand and will do. Luckily i have a Github account.

4 years ago
Reply
RE: New Pi Camera

@mario Any update on the new camera? Also I am working on the FabScan Pi board to alter it a bit to allow 4 lasers and only 2 motors (stepper or...

4 years ago
Reply
RE: Help wanted with new Raspberry Pi High Quality Camera

@mario One issue, is what lens are you looking to be the basis of the updated design? As The lens height will change were you want to place the ...

4 years ago
Topic
4 years ago
Replies: 4
Views: 1083
Reply
RE: Cooling the PI: STL file for a fan adapter

Nice to see folks building off the design I did. Very nice indeed. Michael

4 years ago
Reply
RE: Pin outs for fan

Here are some photo's of the shroud and it's assembly. Sorry for the delay in posting. These photos show the general design and how it effects placeme...

4 years ago
Reply
RE: Pin outs for fan

@mario It works now just have to put a muffler on it and also upload the photos I have taken of it so folks get a better idea of how it is insta...

4 years ago
Reply
RE: Help wanted with 3D design of calibration tool.

@mario If I understand what you are asking for, would an object that incorporates a positive and negative 30° angle from the vertical plane. Whi...

4 years ago
Reply
RE: Pin outs for fan

@marioThanks, will try it out and let you know what improvement if any it makes and any changes that i make to the design. Michael

4 years ago
Reply
RE: Pin outs for fan

Still trying to get the pins right for power but here is the Thingiverse link for the design: Additional items when assembling this is a 2 x 30mm bolt...

4 years ago
Topic
4 years ago
Replies: 8
Views: 2302
Reply
RE: Motor not moving or responding to commands from control window.

@mario Vref is at 1.10 with the motor being a 17HS8401 Link here: As normal with stepper motors the last four numbers are important on current and imp...

5 years ago
Reply
RE: Configuration for 400 step Motor

No, not according to the build on the web site.

5 years ago
Forum
Reply
RE: HAT not working - same as everyone else

@mario Looks like I improperly modified the json file and that was part of the issue. Was able to go back and get the 3200 dealt with and the 2 lasers...

5 years ago
Reply
RE: HAT not working - same as everyone else

@mario Did full re-install and everything is working so far. Don't know what was the issue and will try to find out for you. But now it is connecting ...

5 years ago
Reply
RE: HAT not working - same as everyone else

Having issues with getting an older image of FabScanPi

5 years ago
Reply
RE: HAT not working - same as everyone else

@mario No I have not tried a version below 0.8.0. Results what you suggested is this: pi@fabscanpi:~ $ sudo avrdude-autoreset -D -V -U flash:w:/usr/li...

5 years ago
Reply
RE: HAT not working - same as everyone else

@mario Additional information on issues as follows: pi@fabscanpi:~ $ sudo /etc/init.d/fabscanpi-server stopNo process in pidfile '/tmp/fabscanpi-serve...

5 years ago
Reply
RE: HAT not working - same as everyone else

Same issue and I am getting: avrdude: ser_open(): can't open device "/dev/ttyAMA0/firmware/fabscanpi_v.20190811.hex:i": Not a directory avrdude done. ...

5 years ago
Topic
Replies: 0
Views: 1138