This user account status is Approved

Forum Replies Created

RE: Fabscan Fehlersuche

Niemand ne Idee?

In forum [International] German

2 weeks ago
RE: Stepper-Treiber

Da gehts weiter:

In forum [International] German

3 weeks ago
RE: Fabscan Fehlersuche

Ja, wenn man das Calibrationsheet so hindreht, dass der Scanner es nicht zuerst umdreht und dann 58 Minuten und nach ner halbe Stunde später knapp 80 Minuten anzeigt. Dreh ich das Calibrationsheet so ...

In forum [International] German

3 weeks ago
RE: Fabscan Fehlersuche

In forum [International] German

3 weeks ago
Fabscan Fehlersuche

Ich hab meinen Fabscan jetzt seit ich glaub 4-5 Jahre hier stehen.In der gesamten Zeit habe ich einen funktionierenden Scan hinbekommen und etliche unterschiedliche Probleme gehabt. Letztes Jahr fing ...

In forum [International] German

3 weeks ago
RE: Stepper-Treiber

Ach nice, der Teller dreht sich wieder :)Allerdings läuft jetzt erstmal 58 Minuten die Kalibrierung.Mal schauen, ob ich mir dann ne neue Kamera für den Scanner kaufe. Meine hat irgendwie nen leichten ...

In forum [International] German

3 weeks ago
RE: Stepper-Treiber

Vref hab ich einfach mal stumpf hochgedreht. Hat leider keine Änderung gebracht.Ich hab neulich noch TMC2130 in nem anderen Projekt verbaut und da war es auch so, dass ich das Verhalten bei einem Trei...

In forum [International] German

3 weeks ago
Stepper-Treiber

Hallo zusammen, nachdem mein Fabscan nun ein weiteres Jahr geschlummert hat, wollte ich mich grade nochmal dran machen.Hab gesehen, dass im August mal wieder ne neue Software raus kam und hab die gest...

In forum [International] German

3 weeks ago
Painting black inside my fabscan

Is it a good idea to paint all walls black on the inside except a 1cm area around the laserprojection?What do I need to care for?

In forum [Hardware] Mechanics

5 months ago
Raspberry Pi HQ Camera supported?

Some time ago the new HQ Camera was announced. Will it be compatible with Fabscan Pi?If yes: which focal length is needed for the lens?

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Fabscan still instable - changing voltage regulator, adding second servo for second laser?

As on every open source project ;)Any opinion on my camera setup? Can you see what's faulty? Or any idea why I got so many errors in the log file?Or is my camera faulty? //edit: I'm more an oldschoo...

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Fabscan still instable - changing voltage regulator, adding second servo for second laser?

That's what it looks like. But as you can see in the video, sometimes the image looks a little bit blue colored... Attachment : 2021-02-25 15_05_49-FabScanPi v.0.9.4.png Attachment : 202102...

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Fabscan still instable - changing voltage regulator, adding second servo for second laser?

Just wanted to upload the logfile - but this odd forum doesn't allow the filetype log -.- Renaming it to txt helps... Attachment : fabscanpi.txt

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Fabscan still instable - changing voltage regulator, adding second servo for second laser?

About the new UI I've read last year when I was testing. Any progress on this? Are you already in alpha state? Isn't it the right camera? What do you mean exactly? The red and blue colorgrading? I th...

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Power-LED and shutdown-button

@marioThat's exactly what I added on github:

In forum [Hardware] Mechanics

8 months ago
RE: Power-LED and shutdown-button

@etofi Yes, it is, I soldered the switch before I could manage to get the script working.I'm more the hardware guy....as sonn as I knew which GPIO to use, I finished the hardware ;) Btw. if anymody el...

In forum [Hardware] Mechanics

8 months ago
RE: Fabscan still instable - changing voltage regulator, adding second servo for second laser?

Figured out my PSU was 12V 1.5A only - so I changed it and now I'm using 12V 4A - looks like the fabscan is working more stable now.Still didn't replace my 12V-to-5V switching supply (though I receive...

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Power-LED and shutdown-button

okay, it's just a simple sudo python ./install Attachment : fabscan_extender_solved.png

In forum [Hardware] Mechanics

8 months ago
RE: Power-LED and shutdown-button

Attachment : fabscan_extender_issue.png I asume it's no shell script :DSo how do I start the installer? I assume it's a python script...

In forum [Hardware] Mechanics

8 months ago
Notifications disappear if calibration fails :(

Still failure notifications disappear. That's especially annoying, as all fabscan actions need it's time. When you are working on your device, you often have to calibrate it. Meanwhile you go to toile...

In forum [Software] FabScanPi Server

8 months ago
RE: Power-LED and shutdown-button

@etofi thanks ;)

In forum [Hardware] Mechanics

8 months ago
RE: Power-LED and shutdown-button

@etofi which GPIO did you use? The schematics is not clear which one is free :(

In forum [Hardware] Mechanics

8 months ago
Shutdown-switch - which GPIO is free?

Hi, some time ago I posted about my wish adding a power LED (which I already have done - connected to gnd + 3.3V adding an 1.4K resistor) and an shutdown-switch.Latter one I haven't done, because I di...

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Power-LED and shutdown-button

Nope. As my fabscan wans't running properly, I didn't spend any time on it.At the moment I'll give it another attempt. If it works, I'll see what I can do ;)

In forum [Hardware] Mechanics

8 months ago
RE: Fabscan still instable - changing voltage regulator, adding second servo for second laser?

When I bought the kit (it wasn't the full kit, as I had many party already here) it was common to mount the laser on the servo (which was included as far as I remember). In thie time it was unclear if...

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Fabscan still instable - changing voltage regulator, adding second servo for second laser?

And btw. is it timo to connect the laser's motors? until now I had them disconnected, as the firmware didn't support it's movement :D

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
Fabscan still instable - changing voltage regulator, adding second servo for second laser?

Hi, as I still can't get my Fabscan runnign properly I'm going to change my switching supply (12V step-down to 5V) for the original Fabscan V7805-2000 (from Watterott). I hope it is just some intefere...

In forum [Hardware] Electronics

8 months ago
RE: Where to find config file?

Just upgraded my heatsink and downloaded the image again (2020-10-13-FabScanPi-lite).Now the config-file works as exspected. No idea what changed.

In forum [Software] Operating System - Raspbian (SD-Card)

8 months ago
RE: Where to find config file?

That's exactly why Im writing: theres no config file.

In forum [Software] Operating System - Raspbian (SD-Card)

11 months ago
Where to find config file?

Hi, long time has passed and Im going to check if my Fabscan works right now. Regarding the config-file doesnt exist. Where has it gone?

In forum [Software] Operating System - Raspbian (SD-Card)

11 months ago
RE: How to setup WiFi.

Well, finally I know what caused my problem. Tried to connect to the 5Ghz wifi....but good old RPi3 only supports 2.4Ghz. Will a SSID-scanner and wifi-setup be added to the new interface? I can imagin...

In forum Software

1 year ago
Power-LED and shutdown-button

Hi, I'd like to add a shutdown-button, and a power-LED to my Fabscan.Since I prefer using wifi, the network-LEDs on the front are not lit.So I'd like to add a 2mA low-current LED on a GPIO pin. Is the...

In forum [Hardware] Mechanics

1 year ago
RE: Calibration fails with Fabscan 2020-06-29

Same here. Got 2020-06-29 installed. Looks like calibration works fine. But when I would like to start a test-scan I get the message calibration failed.Have had the same issue with the resettet config...

In forum [Software] FabScanPi Server

1 year ago
RE: How to setup WiFi.

Just got the new image (2020-06-29). But I couldn't get wifi up and running. Every time I reboot, the /boot/wpa_supplicant.conf file has gone....no idea what happened.

In forum Software

1 year ago